Røveri mod 92-årig

En fredelig gåtur endte som et mareridt for en 92-årig kvinde i Næstved. Hun blev truet med tæsk af to unge drenge indtil hun udleverede sine penge. Politiet regner med at der er tale om lokale drenge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anne Marie Lund på 92 år er rystet efter weekendens røveri.

- Jeg var selvfølgelig bange, men jeg prøver at lægge det bag mig. Ellers kommer jeg jo aldrig ud, siger Anne Marie Lund.

Den ældre kvinde var lørdag eftermiddag ved 14.00 tiden på vej hjem fra sin indkøbstur ad Rolighedsvej i Næstved, da to drenge tager fat i hende bagfra.

Drengene truede med at give hende tæv, hvis hun råbte om hjælp. De rodede hendes taske igennem og tog hendes pung med 200 kroner og diverse kort.

De to gerningsmænd beskrives som 12-15 år.

Begge omkring 170 centimeter høje.

Den ene havde en hvid eller grå sweatshirt med lynlås på og bar en mørk hue.

På grund af truslerne kører politiet i Næstved sagen som et røveri.

- Vi ser meget alvorligt på sagen. For det første skal vi have stoppet de unge drenge før de kommer for langt ud i deres kriminelle løbebane og for det andet, så er det groft at begå røveri mod en ældre dame, der er fuldstændig forsvarsløs, siger vicekriminalinspektør Kurt Holm fra politiet i Næstved.

Drengene stak af ned ad Lindeparken. Politiet har efterfølgende gennemsøgt området for spor med hunde men uden resultat, og politiet håber at få hjælp fra borgerne.

Har du oplysninger i sagen kan du kontakte politiet i Næstved på 55 31 14 48.