Rotter lokkes af supermarkeds affald

Et veritabelt svineri af gamle madvarer har hobet sig op i en baggård til et supermarked i Store Merløse. Nu kræver myndighederne affaldet fjernet af frygt for rotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Affaldet ligger bag det gamle "Merko-supermarked" på hovedgaden i Store Merløse og har ligget der igennem længere tid.

Det er et anonymt telefonopkald, der har sat TV2 ØST på historien. I telefonen bekendtgjorde en mand, mandag aften, at der var set rotter i affaldet og nu er der frygt for skadedyrerne.

Da TV2 ØST reporter, Jan Løve, er på stedet er der ingen spor af hverken rotter, deres efterladenskaber eller andre skadedyr, tilgengæld er miljøtekniker, Marie Johansen fra Holbæk Kommune på stedet og herfra er meldingen klar.

- Affaldet er miljøfarligt og skal fjernes hurtigst muligt, slår Marie Johansen fast og det skal det blandt andet fordi det kan tiltrække rotter.

Mystiske ejerforhold

Tirsdag, først på eftermiddagen, er det endnu ikke lykkedes TV2 ØST at få styr på ejerforholdene. Faktum er, at forretningen er lukket og at alle varer er smidt ud i baggården, men hvem der konkret ejer forretningen er endnu uvist.

Ifølge forskellige kilder i Store Merløse har forretningen kørt i flere år uden problemer, men siden januar har nye ejere stået bag disken i butikken og ifølge kilderne er det ikke ejere, der har reel forbindelse til Merko-kæden.

- Det forlyder at ejeren er af såkaldt "udenlandsk herkomst" og at der er forbindelser til en advokat fra Århus-kanten, fortæller reporter Jan Løve, der sammen med fotograf Lars Andersen er i fuld gang med at producere en tv-historie til TV2 ØST klokken 19.30.

Se flere billeder fra baggården

Få seneste nyt i sagen i aften i de regionale nyheder klokken 19.30.