¨

Roskilde-politiker vil beholde atomaffaldet

Foto: TV ØST

Roskildes viceborgmester foreslår, at det omdiskuterede atomaffald fra atomforskningscenteret på Risø får lov til at blive liggende.

Christiansborg-politikernes langsommelighed i sagen om atomaffaldet fra Forskningscenter Risø er forstemmende.

Faktisk går beslutningen så langsomt, at viceborgmester Poul Andersen (S) nu foreslår at affaldet bliver på Risø – mod at affaldet sikres bedre i ordentlige bygninger.

En række steder rundt omkring i landet har ellers været i spil som mulige ’slutlagre’, hvor de 5.000 ton atomaffald kunne graves ned og blive liggende i relativt stor sikkerhed i de kommende hundrede år – Rødbyhavn har været foreslået som et af disse steder.

Men at lade affaldet blive på Risø vil betyde en bedre sikkerhed her og nu – i stedet for at affaldet får lov til at blive liggende i 20-30 år, mens Folketingspolitikerne tænker sig om, siger Poul Andersen til DAGBLADET Roskilde.

- Vi er vant til, at det er her. Der kommer ikke en folkestorm, som vi ser det i Skive eller på Bornholm, hvor folk er bange for atomaffaldet, siger han.

Spørgsmålet om atomaffaldet skulle have været afklaret i efteråret 2013.  Den daværende regering valgte dog at udskyde beslutningen af hensyn til den store offentlige modstand mod planerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App