Roskilde Bank bløder

Roskilde Bank, der har filialer i blandt andet Ringsted, Holbæk og Kalundborg, er tilsyneladende i store problemer. Nationalbanken har stillet likviditetsgaranti, og Roskilde Bank har indkaldt til pressemøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nedturen for Roskilde Bank er nu så alvorlig, at banken har indkaldt til pressemøde fredag kl. 10.
 

Samtidig meddeler Nationalbanken, at den har givet tilsagn "om at stille den fornødne likviditet til rådighed for Roskilde Bank, samt at finanssektoren bakker op herom med en garanti".
 

- Roskilde Banks ledelse har i forbindelse med udarbejdelse af halvårsregnskabet måtte konstatere, at der vil skulle foretages nedskrivninger i et væsentligt større omfang end hidtil antaget, hedder det i en pressemeddelelse fra Nationalbanken.
 

Den endelige størrelse på nedskrivningerne kendtes natten til fredag endnu ikke.
 

- Efter en drøftelse mellem Økonomi-og Erhvervsministeriet, Finanstilsynet, Finansrådet og Danmarks Nationalbank har Nationalbanken besluttet at stille den fornødne likviditet til rådighed for Roskilde Bank A/S, hedder det.
 

Ifølge en pressemeddelelse fra Finansrådet natten til fredag har Det Private Beredskab til Afvikling af Nødlidende Banker, Sparekasser og Andelskasser stillet en garanti på 750 millioner kroner.
 

Siden nytår er der blevet barberet over 54 procent af Roskilde Banks markedsværdi. I den senere tid har en ransagning hos en storkunde samt mistillid fra kreditvurderingsbureauet Moody's sendt aktien ud i frit fald.
 

I sidste uge udløste det massive kursfald, da det internationale kreditvurderingsbureau Moody's over for RB-Børsen udtrykte bekymring for, at antallet af nedskrivninger på dårlige lån hos Roskilde Bank vil blive forøget.
 

Allerede i forbindelse med regnskabet for årets første kvartal nedskrev banken 53 millioner kroner blandt andet på lån til ejendomssektoren. Men ifølge Moody's er der flere nedskrivninger på vej fra banken.
 

I sidste uge ransagede Bagmandspolitiet ejendomsinvestor Kenneth Schwartz Thomsen, som ifølge dagbladet Børsens oplysninger, har et engagement på omkring trekvart milliarder kroner i Roskilde Bank. Et engagement, der svarer til 30 procent af bankens egenkapital og mere end to procent af bankens samlede udlån. Kenneth Schwartz Thomsen blev sigtet for grov skattesvig i omegnen af 50 millioner kroner i relation til forskellige
ejendomshandler.