¨

Rødvigfiskere vrede på minister

Rødvig-fiskerne er fortørnede over, at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forhandler nedskæringer med sin svenske kollega, uden forlods at konsultere de danske fiskere, skriver Dagbladet.

Svenskerne ser gerne en yderligere nedskæring af torskefiskeriet i Østersøen og delvis lukning af såvel torske-som hummerfiskeriet i Kattegat. Hvis de får deres vilje, vil det føre til reel nedslagtning af de fleste fiskere ved Østersøen, der så mister mulighed for at hente en supplerende indtægt ved hummerfiskeri i Kattegat.

De udsigter er fiskerne i Rødvig dybt rystede over, men de er næsten endnu mere fortørnede over, at deres egen minister, Eva Kjer Hansen, tager imod en invitation til drøftelser herom med den svenske fiskeriminister.-

Først skar de 28 procent af torskekvoten i den vestlige den af  Østersøen, og nu oplever vi, at fødevareministeren uden videre tager til Malmø og forhandler med den svenske fiskeriminister om store lukkeområder for såvel torsk som hummer i Kattegat.

- Det virker som en bevidst nedslagtning af fiskeriet i denne del af landet, sagde Rødvig-fiskernes formand Elo Olsen i går.

Han fik opbakning fra næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kim Hansen, Klintholm, der sagde:

- Det er simpelthen forkasteligt, at hun går til møde med svenskerne uden overhovedet at tale med erhvervet herhjemme først. Det har vi aldrig oplevet med nogen tidligere minister.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App