Røde smileys til skoler

Flere skoler døjer med dårligt arbejdsmiljø og har gjort det i årevis. Det har givet røde smileys fra Arbejdstilsynet, og det er ikke kun på gamle faldefærdige skoler, man oplever problemerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flot ser den ud, men fejl i undervisningslokalerne er der mange af på Nordbyskolen i Nykøbing Falster, selv om skolen er fra 2004.

Flere alvorlige problemer med arbejdsmiljøet har resulteret i en rød smiley fra Arbejdstilsynet, der besøgte skolen i maj og juni 2007. Skolen har fået påbud om at indhente hjælp fra en ekspert.

I vores region har otte skoler fået en rød smiley, som er den dårligste karakter. Det drejer sig om Holbæk Ungdomsskole, Reerslev Friskole, Baggesensskolen i Korsør, Bauneskolen i Haslev, Nordbyskolen i Nykøbing Falster, Skolen for sundhedsuddannelser også i Nykøbing Falster, Holeby Skole og Rødby Ungdomsskole. På Nordbyskolen i Nykøbing Falster har man seks fejl at rette. Blandt andet kan sløjd-lokalet ikke bruges, og støj samt høje temperaturer påvirker undervisningen i andre lokaler.

- Det giver et dårligt arbejdsmiljø for både lærere og elever og det går ud over undervisningen, siger skolebestyrelsesformand Michael Højlund Larsen. 

I Guldborgsund Kommune, som overtog ansvaret fra Nykøbing Falster Kommune, er man først blevet opmærksom på problemet efter den røde smiley. Men ifølge kommunen arbejder forvaltningen intenst for at finde en løsning.

- Vi kan se, at nogle af påbudene skal være i orden i begyndelsen af 2008, og vi arbejder da på at overholde de frister, som vi har fået, siger Jens Erik Boesen, der er formand for Børn- og Skoleudvalget. 

Du kan se, hvilken farve smiley netop din skole har fået på www.at.dk