Rod i regnskaberne og gamle fødevarer

SKAT i Korsør og Fødevarestyrelsen har ved en kontrolaktion i kiosker fundet mange gamle varer og en køledisk, hvor temperaturen sneg sig op på 16 plusgrader. Desuden var der problemer med den daglige afstemning af kassebeholdningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skattecenter Korsør har gennem de seneste to uger sammen med Fødevarestyrelsen foretaget en aktion mod fem 5 kiosker i Slagelse og Korsør. De fire af kioskerne var ikke tilmeldt Næringsbasen, og tre kiosker foretager ikke kasseafstemning dagligt.

- Vi har indberettet virksomhederne til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at blive registreret i Næringsbasen, så kioskerne hører fra denne myndighed med et eventuelt bødekrav. De kiosker der ikke fører daglig kasseafstemning har vi vejledt i dette, siger Søren Ejstrup, afdelingsleder i kontrolafdelingen i Korsør.

En kioskejer havde et kasseapparat i brug fra en tidligere grønthandler, så bonerne fra kasseapparatet udskrev et andet navn og CVR-nummer end kioskens, hvilket er ulovligt.

Kioskerne har ganske få ansatte og i to kiosker var familiemedlemmer og venner til stede uden at få nogen løn. En kioskejer ejede to kiosker uden nogen ansatte.

- Vi vil besøge disse kiosker igen. Finder vi ansatte der ikke får løn bliver ejerne pålagt at føre logbøger over de ansattes mødetider. Kioskejerne er blevet vejledt om hvorledes de skal redegøre for de ansattes løn, så hvis dette ikke er bragt i orden ved vores næste besøg, vil vi meget konsekvente og nogle vil blive pålagt ordensbøder, forklarer Søren Ejstrup.

Fødevarestyrelsen fandt flere gamle varer, og et sted var temperaturen i en køledisk oppe på 16 grader celsius. Der blev også solgt varer uden dansk fødevaredeklaration og et sted havde man ikke tilladelse til at sælge fødevarer.

- Vi vil besøge kioskerne igen, og mindst to af dem kræver en nærmere gennemgang, siger Søren Ejstrup.