Rockere skal af med ni millioner

Takket være et vellykket samarbejde mellem henholdsvis politi og kommuner i den tidligere Køge Politikreds igennem de sidste to år er knap ni kriminelle millioner kroner blevet hentet retur, skriver Dagbladet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 2004 har der været et konstruktivt samarbejde mellem politi, kommuner og SKAT i gang i Køge politikreds for at bekæmpe den økonomiske rockerkriminalitet.

Det samarbejde har vist sig at være en stor succes, og i løbet de sidste to år er der ved gennemgang af flere sager om økonomisk kriminalitet blevet hentet knap ni millioner kroner hjem, der ellers ville være gået i de forkerte lommer.

Forsøger at stresse rockere til at indordne sig
Samarbejdet mellem de nævnte myndigheder har især rettet sig mod den form for
kriminalitet, der ellers normalt er skjult for offentligheden - økonomisk kriminalitet. I et tilfælde har kontrolgruppen bag projektet haft held til at få beslaglagt et kundetilgodehavende, hvor 150.000 kroner blev udbetalt direkte til statskassen, og ikke som det oprindeligt var tiltænkt til betaling af sorte lønninger.

- Formålet med kontrollen er primært at stresse miljøet til at indordne sig under de regler, som »de gode borgere« agerer under og at få beskattet de penge, som rockerne tjener ind ved ulovlig virksomhed, lyder meldingen fra repræsentanter fra kontrolgruppen, der fortsat arbejder på at bekæmpe rockerkriminalitet.

Tilfredshed med resultat
Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke (S), udtrykker også stor tilfredshed med de fortsatte resultater.

- Kontrolgruppens indsats har afsløret økonomisk svindel i milllion-klassen. Afsløringerne er med til at stresse rockermiljøet, og på den måde har indsatsen også en præventiv effekt. Rockerne skal simpelthen ikke have mulighed for at lykkedes med deres kriminelle handlinger. Derfor er det også den rigtige beslutning at fortsætte indsatsen i 2007, lyder det fra
Maria Stærke.

Dansk politi har tidligere udtalt, at inspirationen til at undersøge rockernes økonomiske forhold kommer fra amerikansk politis succes med at få Al Capone dømt.