Rockere i Næstved: Vi er ikke i nogen konflikt

Politiet har forlænget forbuddet mod adgang til rockerborgen i Næstved på grund af frygt for angreb. Selv siger rockerne, at de ikke er i konflikt med nogen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste onsdag lukkede politiet en rockerborg på Præstøvej i Næstved, fordi de frygtede et angreb mod huset. I dag 30. oktober vælger politiet at forlænge forbuddet med en uge, fordi de stadig frygter et angreb mod huset.

Læs også: Politiet forlænger forbud omkring rockerborg

Men rockerne selv afviser, at de ligger i konflikt med nogen. Det skriver DR Nyheder.

Forbud bør ophæves

Rockernes advokat, Jesper Storm Thygesen, mener derfor, at politiet bør ophæve forbuddet.

- Det er vores klare opfattelse at den gruppe, der er tilknyttet huset ikke befinder sig i nogen verserende konflikt med en eller flere andre grupperinger, siger han til DR Nyheder.

Politiets lukning af rockerborgen skyldes ifølge ham en intern mail i rockergruppen Bandidos, der er 4 måneder gammel.

- Det kan næppe siges at være udtryk for en akut lokal konflikt, som kræver iværksættelse af et så indgribende indgreb, uddyber han.

Kritiserer brug af rockerloven

Thygesen mener ikke, at rockerloven kan bruges i den her situation - også fordi, at den fordrer, at der skal være anvendt skydevåben eller sprængstoffer grupperne imellem, forklarer han.

- Vi har opfordret politiet til at fremlægge konkrete oplysninger, sager, sigtelser, tiltaler, domme, der godtgør, at noget andet skulle være tilfældet, men det har politiet endnu ikke ønsket, siger han.

Bygger bare om

Politiet har blandt andet begrundet lukningen med, at huset gennem den senere tid har ændret udseende.

- Vi kan se, at ejendommen næsten er lavet om til en rockerborg. Der er ingen tvivl om, at de også er bange, sagde Flemming Madsen i sidste uge.

Men de ændringer forklarer rockerne med ombygning af huset.

- Den såkaldte forskansning af huset, er sket på baggrund af en indvendig renovering, ligesom murbrokkerne langs muren stammer fra demontering af indvendige vægge, siger Thygesen.

Familie sat på gaden

Han forklarer også, at forbuddet mod at opholde sig i huset har haft store konsekvenser for den lejer, som bor der.

- En beboer i ejendommen er blevet sat på gaden med sin kone og lille søn, fortæller Thygesen.

- Politiet har afvist at genhuse ham og har henvist ham til Næstved Kommune, som så igen har henvist ham til et herberg for hjemløse, hvor han ikke kan tage sin familie med, fortsætter han.

I retten med forbud

Derfor har lejeren af huset klaget til politiet over lukningen, mens ejeren af huset er gået rettens vej.

- Ejer har indbragt det for retten for, at retten skal vurdere, om politiet kan lave det her forbud. Det er noget man kan gøre, hvis man ikke er enig i, at politiet har udstedt forbuddet, sagde Jesper Storm Thygesen til DR Nyheder i sidste uge.