Rockere fængslet for at klippe finger af

2 er tirsdag blevet varetægtsfængslet for brandstiftelse, røveri og grov vold, der blandt andet betød, at en finger blev klippet af et offer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 mænd fra rockermiljøet er tirsdag blevet varetægtsfængslet i 4 uger efter et lukket grundlovsforhør i Holbæk. De er sigtet i en grov sag, hvor en mand i Jyderup fik klippet sin lillefinger af med en grensaks.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt mandag de 2 mænd, der har tilknytning til Bandidos i Holbæk. Offeret skyldte angiveligt penge for narkotika, og det var i den forbindelse, at han 9. januar blev opsøgt på sin bopæl på Hejrebjergvej.

Læs også: Fik klippet finger af før brand

Valgte lillefingeren

Her kom 2 mænd på besøg, og den ene var bevæbnet med en pistol, har politiet tidligere fortalt. Den ene gav den 28-årige mand et valg: Han kunne selv vælge, hvilken finger han ville miste, hvorefter han valgte venstre lillefinger.

Desuden fik han ordre om at forlade ejendommen, som kort efter blev stukket i brand. Huset, der var stråtækt, stod ikke til at redde.

Var tidligere på besøg

De 2 mænd, der er henholdsvis 26 og 34 år, er også sigtet for røveri og grov vold ved en tidligere episode, nemlig den 20. december. Ved den lejlighed blev den 28-årige mand angiveligt slået i ansigtet, ligesom han fik stukket en kniv gennem venstre hånd.

Gælden var på 5300 kroner, men offeret blev pålagt en såkaldt dummebøde på 30.000 kroner.

Ud over 2 tilfælde af grov vold og røveri er de 2 mænd sigtet for afpresning, trusler og brandstiftelse. I forbindelse med mandagens anholdelser fandt politiet desuden en skarpladt pistol hos den ene af mændene.

Læs også: To rockere er anholdt - offer fik klippet finger af

/ritzau/