Risikerer regning på 55 millioner

Serviceudgifterne i Kalundborg Kommune blev sidste år overskredet med 55 millioner kroner. Det kan give en kæmpe regning til kommunen, som ikke har taget højde for det store beløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fem gamle kommuners serviceudgifter blev i 2006 overskredet med tilsammen 55 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.
I budgettet for 2007 er der kun afsat 25 millioner kroner til en ekstraregning på grund af overskridelser. Kommunen var i efteråret 2006 klar over, at overskridelserne var på vej, men ikke hvor store.

- De 25 millioner kroner blev afsat på baggrund af et skøn i økonomiafdelingen, kort før budgetlægningen, oplyser økonomichef Bjarne Dybdahl Andersen.

Landets kommuner har tilsammen overskredet aftalen med regeringen på mere end en milliard kroner.
Finansminister Thor Pedersen (V) har mulighed for at straffe hver enkelt af de gamle kommuner, eller straffe de samlede kommuner under et i bloktilskuddet. Thor Pedersen kan også vælge helt at undlade at straffe kommunerne.

Opgørelsen fra Kalundborg viser, at af de fem gamle kommuner tilsammen har brugt mere end 3,7 procent end budgetteret på servicerammen. Service dækker over alt det som ikke er overførsler. Herunder store poster som veje, skoler, børnehaver, administration og lignende, men eksempelvis ikke kontanthjælp.

Politikerne skal på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde behandle regnskaberne for 2006. I indstillingen fra administrationen lægges der ikke skjul på, at regnskabet ikke ser godt ud, men der er ikke en udspecificeret opgørelse over, hvor store beløb de enkelte gamle kommuner har overskredet servicerammen med.

Det er undladt ud fra devisen om, at det er den nye kommune der skal betale en eventuel bøde. Der hersker dog ikke tvivl om, at den største synder i 2006 var gammel Kalundborg.