¨

Ringsted kræver syv millioner af sigtet chef

Foto: TV ØST

Ringsted Kommune har udtaget arrest i den tidligere chefs tre ejendomme for at dække sig ind, men i kommunen ved man endnu ikke, om man kan få pengene igen.

Den tidligere servicechef i Ringsted Kommune, der nu er sigtet for bedrageri af politiet, har fusket for syv millioner skattekroner. Det vurderer Ringsted Kommune, efter at have gennemgået alle ansættelser og indkøb i den rengøringsafdeling, som hun var chef for i mere end seks år, skriver Nyhedsbrevet 3F.

I alt er 20 ansatte blevet brugt til arbejde for hendes private rengøringsselskab og kro, mens de har fået løn af kommunen.

Til oktober går erstatningssagen i gang mod servicechefen.

Her gør Ringsted Kommune krav på syv millioner kroner, som kommunen mener, hun har svindlet for. Af det beløb er 200.000-300.000 kroner indkøb til hendes eget firma på kommunens regning, mens resten af de mange millioner er lønudgifter, som hun skal have svindlet for.

- Vi forventer en dom på adskillige millioner, men i hvilket omfang, vi får vores penge igen, det er usikkert. Vi har udtaget arrest i hendes tre ejendomme for at forsøge at dække os ind, men på grund af de svingende huspriser, så kan vi ikke være sikre, siger personalechef i Ringsted Kommune Mogens Halby til Nyhedsbrevet 3F.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den sigtede kvinde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App