Ringsted fyrer kommunaldirektør

Ringsteds kommunaldirektør, Birgitte Husballe, er fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I forlængelse af et ekstraordinært økonomi-udvalgsmøde i går udsendte kommunen
i dag ved middagstid en kortfattet meddelelse om, at et enigt økonomiudvalg har besluttet at igangsætte en procedure med henblik på eventuelt at bringe kommunaldirektør Birgitte Husballes ansættelse til ophør. Det skriver Dagbladet.

Netop hjemkommet fra en uges ferie fik Birgitte Husballe personligt overbragt økonomiudvalgets enige beslutning i går i sit private hjem i Bagsværd af borgmester Niels Ulrich Hermansen.

I dag har hun ikke nogen umiddelbar kommentar til den politiske beslutning.

Der er dog ingen tvivl om, at den er kommet som lidt af en overraskelse.
Birgitte Husballe har været ansat som øverste administrative chef i Ringsted Kommune i mindre end et halvt år - fra 1. oktober 2006 - og var tilsyneladende selv faldet godt til i det nye job som daglig leder af kommunens godt 3000 medarbejdere.

Ud over selve afskedigelsen af kommunaldirektøren er det mest overraskende den officielle formulering, Ringsted Kommune bruger. Her tales der ikke om afskedigelse, men kun om, at der er indledt en procedure med »henblik på at bringe ansættelsen til ophør«.

Forklaringen på denne lidt specielle formulering må skyldes Birgitte Husballes ansættelseskontrakt og den omstændighed, at hun endnu ikke har haft mulighed for at tale med sin faglige organisation, DJØF, om økonomiudvalgets
beslutning.

Heller ikke Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen, ønsker at uddybe pressemeddelelsen og vil kun citeres for følgende:

- På baggrund af iagttagelser af mig og kommunens direktørgruppe omkring kommunaldirektørens virke siden ansættelsen 1. oktober 2006 har et enigt økonomiudvalg søndag eftermiddag på min indstilling besluttet, at vi sætter gang i en procedure for eventuelt at bringe kommunaldirektør Birgitte
Husballes ansættelse til ophør, siger Niels Ulrich Hermansen og
tilføjer:

- Nu går en høringsperiode i gang, hvor Birgitte Husballe kan komme med sine synspunkter på sagen. Herefter vil økonomiudvalget og byrådet 27. marts træffe afgørelse om sagen.

Men uanset de officielle kommentarer - eller manglen på samme - står det fast, at Birgitte Husballe ikke mødte på sit arbejde i morges - og heller ikke deltager i byrådets officielle møde i aften. Og selv om det hverken af- eller bekræftes, er der ingen tvivl om, at hun er blevet bedt om ikke at møde op.

Dermed er hun - uanset ordene - afskediget med øjeblikkelig virkning.