Ringsted frygter for tab af politi

Politidirektøren for Midt- og Vestsjællands politi kan ikke garantere, at Ringsted slipper for politimæssig sparekniv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal spares i den Midt- og Vestsjællandske politikreds. Beskeden fik byrådet i Ringsted, da politikerne ifølge Dagbladet tirsdag mødtes med politikredsens øverste chef, politidirektør Anders Linnet.

Politidirektøren gjorde det klart, at han ikke kunne garantere, at Ringsted slap for at blive berørt af besparelserne, og dermed bar politidirektøren ifølge Dagbladet indirekte næring til verserende rygter om, at Ringsted ikke kun risikerer at få bemandingen på byens politistation reduceret væsentligt, men også står over for at miste status som hjemby for kredsens færdselspoliti.

Ringsteds politikere agter dog  ikke frivilligt at vinke farvel til hverken den nuværende politimæssige dækning eller færdselspolitiet.

- Vi hverken kan eller vil risikere at ende med en politimæssig dækning, som den, der har ramt både Haslev og Sorø, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen (V)

- Vi er den kommune på Sjælland, som har haft den største befolkningsmæssige vækst og samtidig er vi også en af de byer, der har haft den største stigning i kriminalitet. Det sammen med Ringsteds geografiske placering midt på Sjælland gør, at vi må afvise enhver tanke om politimæssig nedskæring, siger borgmesteren