¨

Rengøringsassistent nægtet Dronningens medalje

Foto: TV ØST

En rengøringsassistent blev nægtet Dronningens Fortjenstmedalje på trods af 40 år i arbejdet.

59-årige Elly Jensen og en kollega havde set frem til deres 40-års jubilæum sidste år.

I alle årene har de arbejdet som rengøringsassistenter i Region Sjælland - tidligere Storstrøms Amt. Der blev dog slået skår i glæden, da de to kvinder stik mod forventning ikke kunne indstilles til Dronningens Fortjenstmedalje, skriver Fagbladet 3F.

- Jeg blev ked af det, og jeg synes ikke, det var retfærdigt. Jeg har trods alt passet mit arbejde i 40 år, siger Elly Jensen.

Begge kvinder fik afslag med henvisning til en regel, der krævede, at man skulle have været på fuld tid i den altovervejende del af ansættelsen. Rengøringsassistenterne var for år tilbage blevet sat ned i tid - fra 37 til 32 timer om ugen.

32 timer tæller således ikke som fuld tid i forbindelse med indstillinger til Fortjenstmedaljen. Derfor havde Elly Jensen og hendes kollega ikke ret til medaljen, selvom de opfyldte resten af kravene.

Kravet om fuld tid vækker harme i 3F. Forhandlingssekretær i Den Offentlige Gruppe Lone Hoffmann forklarer, at stort set ingen rengøringsassistenter har mulighed for at få 37 timer om ugen.

Men efter at Fagbladet 3F har henvendt sig, vil Kongehuset nu lave om på reglerne.

- Dronningen ønsker at tilgodese alle gode arbejdskræfter. Vi har intet ønske om, at nogen skal havne mellem to stole. Desuden vil jeg bede om, at de to kvinders indstillinger genbehandles, siger Det oplyser kontorchef Bjarne Grønfeldt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App