Ren overlevelse

Sådan beskriver en af de nuværende tryghedspersoner i den ældste søsters liv tiden mellem de to retssager, hun har været hovedperson i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manden, der er forstander på den sjællandske døgninstitution, pigen i øjeblikket er tilknyttet, har i dag forklaret, at tiden mellem de to retssager har været ubarmhjertig for den ældste af de tre søstre. 

Før storesøsteren vidnede ved Retten i Næstved, gik hun i skole tre dage om ugen på døgninstitutionens specialskole. Selvom hun ikke gik i skole hver dag fra mandag til fredag, havde hun i forstanderens øjne en stabil skolegang. Men efter at pigen har måttet uddybe sine anklager mod plejefaren først i byretten og nu i landsretten, er hendes skolegang gået helt i stå.

Forstanderen har forklaret, at døgninstitutionen har set sig nødsaget til "at tage en social-pædagogisk time-out" i relation til teenageren, fordi den 17-årige har været ude af stand til at fungere i dagligdagen. Faktisk frygter han, at hun får store problemer med at gennemføre en uddannelse.

Manden har arbejdet med incest-ofre i 10 år og haft mange tunge sager på sit skrivebord, men han har aldrig set et så skadet barn som den ældste af de tre søstre. Skader, der efter hans mening, er blevet forstærket af de to retssager.