¨

Rektor på UCSJ: Det er mere, end jeg turde drømme om

01:38

Tallene for ansøgningerne til videregående uddannelser er netop landet. 15.160 har søgt ind på UCSJ, hvoraf 151 er gået til den nye ingeniøruddannelse.

Den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg har fået 151 ansøgninger. Og det overvælder rektor på UCSJ, at der er kommet så mange ansøgninger.

56 har valgt lige netop den nye ingeniøruddannelse på UCSJ i Kalundborg som deres første prioritet. 

I alt har uddannelsen fået 151 ansøgninger.

Onsdag var nemlig sidste frist for at søge de videregående uddannelser. Og hos UCSJ har man oplevet et lille fald siden sidste år i antallet af ansøgninger. 

Men at deres nye uddannelser skulle få så mange ansøgninger, kommer bag på rektor, Camilla Wang.

- Det er mere, end det jeg turde drømme om. Det er en helt unik situation og etablere en ny uddannelse i en by, der slet ikke har nogen videregående uddannelser i forvejen. Så et er, at man skal søge en ny uddannelse - man skal også søge i en by, man aldrig har hørt om, siger hun. 

Læs også 15.160 søger ind på UCSJ: 151 har søgt ny ingeniøruddannelse

- Jeg er faktisk fuldstændig overvældet over, at der er kommet så mange ansøgere. 

Kan I fylde pladserne?

Der er jo 80 pladser på igeniøruddannelsen. Kommer I til at have 80 studerende per 28. juli, som studerer i Kalundborg? 

- Vi har 56, der har søgt lige præcis uddannelsen i Kalundborg, som deres første prioritet. Hvis de ellers er berettiget med de adgangsforudsætninger for at blive optaget, så har vi jo dem. Så vi har ikke nødvendigvis fyldt op til de studiepladser, der er allerede første år. Men det var der heller ingen, der havde drømt om. Det tager bare lang tid, siger Camilla Wang.

- Vi er nogenlunde status quo. En lille nedgang, som følger den nedgang, der også er på nationalt niveau. Så der er sådan mere eller mindre samme antal ansøgere som sidste. Og det fordeler sig jo så forskelligt på de mange forskellige uddannelser, vi har. 

Sådan fordelte ansøgningerne på UCSJ sig. 

15.160 ansøgere

I alt har 15.160 søgt ind på uddannelserne under UCSJ. 

På landsplan har 90.563 søgt om at komme ind på en videregående uddannelse. Et lille fald på 3,7 procent, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Hos UCSJ er det de fire store uddannelser, de har, som trækker de fleste ansøgere: Lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. Disse uddannelser har nogenlunde samme antal ansøgere som sidste år.  

- Og så er der nogle af vores mindre uddannelser, der har oplevet et fald i antallet af ansøgere, siger Camilla Wang. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App