Rekordmange til Hippoade

250 heste og ryttere svedte i solen i og omkring Knuthenborg Park og Safari. De red op til 120 kilometer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Massevis af to- og firebenede var i dag samlet i Knuthenborg Park og Safari. Anledningen var et udholdenhedsløb for hest og rytter.

- At være ét med sit dyr og prøve sine grænser, det er bare herligt, siger Nina Kofoed-Nielsen fra Amager.

Deltagerne kom fra Danmark, Norge, Sverige og Østrig. For nogle gik starten roligt. For dem gjalt det nemlig ikke om at komme først, men om at komme tættest på idealtiden.

- Sidste år var vi 8 sekunder fra, så vi fik ikke nogen placering. Så vi må prøve at ramme bedre denne gang, siger Kira Leuenhagen fra København.

Med 250 ekvipager var der start hvert 5. minut. Arrangøren var glad for det store fremmøde.

- Jeg er overvældet, det er næsten altfor meget, og det kræver en enorm mængde hjælpere alle vegne, siger Hans Storm der er præsident for Hippoaden.

Selv om nogle red op til 120 km i og omkring Knuthenborg Park og Safari, så var der ingen heste der kom galt afsted. Det sikrede dyrlægerne der lavede løbende helbredstjek på hestene.

- De kommer ikke til at gå 120 kilometer. Der er cirka 30 kilometer og så bliver de tjekket, så hvis der opstår halthed, dehydrering eller de får et sår, så ryger de ud, siger dyrlæge Bjarne Rode fra Næstved.

Til gengæld kunne ryttere der holdt hvil efter 75 kilometers ridt godt mærke nogle ømme muskler.

- Man sidder ikke så meget i sadlen, man får faktisk mere ondt i benene fordi man står op. Så det er vel ligesom hvis man har løbet en marathon, siger Lone Aalekjær der er formand for distanceudvalget i Dansk Ride Forbund.