Regnfrakke satte redningsaktion i gang

En tom jolle, der drev rundt ud for Strøby Ladeplads, fik i går en politipatrulje og en helikopter fra Søværnets Operative Komando til at rykke ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag aften modtog lokalpolitiet i Køge en anmeldelse fra en skonnert, der lå for anker ud for Strøby Ladeplads.

Fra skonnerten havde man set en jolle med påhængsmotor drive rundt uden nogen personer ombord. I jollen lå en regnjakke, og politiet vurderede, at der var grund til at frygte, at nogen kunne være faldet overbord.

En politipatrulje blev sendt til Strøby Ladeplads, hvor de fandt en bil med en trailer, som man mente kunne være aktuel i forbindelse med sagen.

Forinden var Søværnets Operative Kommando blev anmodet om at sende helikopter og både til området.

Politiet kontaktede hurtigt en adresse i Strøby, hvor de fik kontakt med en kvinde, der kunne fortælle, at hendes søn og mand var ude at sejle i familiens fiskekutter, der ligger for svaj ud for Strøby Ladeplads.

For at komme ud til kutteren anvendes en jolle med påhængsmotor. Kvinden kontaktede sin mand, og det blev opklaret, at jollen havde revet sig løs fra det sted, hvor den var bundet, og yderligere eftersøgning kunne aflyses. Ejeren af jollen hentede selv sin jolle ved anmelderens skonnert.