¨

Regnen silede ned over regionen

Foto: TV ØST

Mængden af regn, der faldt i de vest- og sydsjællandske tagrender og nedløbsrør, steg markant sidste år.

Mængden af regn, der faldt over regionen sidste år, var over normalen. Det viser nye tal, som Topdanmark har indhentet fra Danmarks Meteorologiske Institut.

I 2007 væltede der intet mindre end 775 mm. nedbør  ned over de vest- og sydsjællandske tage og videre gennem tagrender og nedløbsrør. Det er 186 mm. mere end den nedbør, der normalt falder i løbet af et år.

Årsnedbøren på 775 mm. svarer til, at en bolig på 100 kvadratmeter i løbet af et år bliver overhældt med næsten 77.000 liter vand.

De fleste husforsikringer dækker  ikke nedbørsskader med mindre skaderne er sket under skybrud.

De fleste nedbørsskader viser sig i form af oversvømmede kældre, og det kan derfor være en god ide at rådføre sig hos sin lokale kloakmester for at få undersøgt, om man har brug for et såkaldt højvandslukke, som kan forhindre tilbageløb fra kloaksystemet, oplyser Topdanmark

Desuden anbefaler forsikringsselskabet, at man går taget efter for utætheder.

- Når det regner, kan det være en rigtig god ide at gå en tur i tagrummet for at se, om der trænger nedbør ind gennem tagbelægningen, skotrender og indækninger omkring skorstenen, siger Topdanmarks salgschef i Vest- og Sydsjælland, Hans Erik Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App