¨

Regionsrådsformand om ventelister på høreapparater: - Vi ser en pukkel fra tidligere

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Foto: TV ØST

Nogle steder i Region Sjælland skal man vente op til to år for at få et nyt høreapparat. Det skyldes manglende midler i sidste års budget.

Region Sjælland har tidligere lovet at nedbringe ventetiden, men trods løftet er ventetiden steget to steder i regionen.

Siden oktober 2018 er ventetiden på høreapparater i Slagelse steget fra 115 uger til 120 uger (2,2 år), mens ventetiden i Køge er steget fra 77 til 90 uger (1,7 år). 

Regeringen har faktisk øremærket 100 millioner kroner ekstra til at nedbringe de lange ventelister. Og Region Sjælland har afsat syv millioner kroner til arbejdet. Men pengene kan først bruges nu, i det nye budgetår.

- Vi ser en pukkel fra tidligere, forklarer Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Han peger på, at de penge, man tidligere sat af til at nedbringe ventelisterne, først kan bruges nu.

- Det første budget, vi har lavet i denne regionsperiode, det er det, der er trådt

i kraft 1. januar 2019. Så vi har ikke haft mulighed for at prioritere det her område, før vi lavede det nye budget, siger han.

Regionsrådsformanden kan ikke sige, hvornår ventelisterne på høreapparater bliver kortere.

- Jeg kan ikke sige præcist, hvornår de her ventelister er nedbragt. Jeg kan bare sige, at vi har afsat midlerne til det, siger Heino Knudsen, der gerne ser, at ventelisterne bringes ned hurtigst muligt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App