Regionsrådet giver 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus

Regionsrådet har netop besluttet at give 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus for at afhjælpe problemerne på sygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionsrådet har lige besluttet at give 10,8 millioner kroner ekstra til Holbæk Sygehus.

Det står klart efter regionsrådsmødet her mandag aften.

De ekstra midler skal afhjælpe problemer såsom mangel på personale og sengepladser på de medicinske afdelinger på Holbæk Sygehus.

Det er problemer som vi det seneste halve år har fortalt om på TV ØST, hvor både personale og patienter har rettet massiv kritik mod de medicinske afdelinger på Holbæk Sygehus. 

Det er hovedsageligt mangel på personale og sengepladser, der har fået personale og patienter til at rette skarp kritik og ytre bekymring for patienternes sikkerhed. 

Ikke penge men hænder, der mangler

Men de 10,8 millioner kroner er langt fra nok, ifølge fællestillidsmanden for de yngre læger på Holbæk Sygehus. 

- Vi har for mange patienter. Vi har for travlt. Vi gør det ikke godt nok for patienterne. Og de 10,8 millioner kroner er ikke det, der kommer til at løse det, siger Laurits Schou Kromberg, fællestillidsmand for de yngre læger på Holbæk Sygehus.

For ifølge ham er det især personale, der skal til.

- Det er ikke pengene, der hjælper, det er hænderne. Det er det at have hænder nok til at gå ind til Fru Jensen og hjælpe hende med at tage sine piller. Det er at sørge for at Hr. Hansen han får skiftet sin ble. Det er at have tid til de her kerneopgaver, og det har vi ikke i øjeblikket, siger Laurits Schou Kromberg.

Tilbage i starten af februar blev Forretningsudvalget i Region Sjælland enige om at bevilge 10,8 millioner ekstra til Holbæk Sygehus. Men det er Regionsrådet, der endeligt beslutter, om pengene skal bevilges. Det har de altså gjort her til aften.

Kommer fra en pulje

Pengene skal komme fra en pulje på 22 mio. kr., som i forvejen var afsat til at styrke kapaciteten på det medicinske område i hele regionen i 2018. Men problemerne på Holbæk Sygehus fik politikerne i Forretningsudvalget til at prioritere cirka halvdelen af puljen til Holbæk Sygehus.

De ekstra midler skal bruges på ekstra sengepladser, som fordeler sig med seks pladser på ortopædkirutgisk afdeling, to ekstra pladser på akutafdelingen og fire såkaldte natsenge for medicinske patienter fra kl. 16 og til næste morgen. Foruden sengepladserne skal der også ekstra læge- og plejepersonale til.

Problemerne på afdelingen er ikke nye. Lige siden Geriatrisk afdeling blev nedlagt på Roskilde Sygehus i efteråret 2016 har Holbæk Sygehus dagligt haft cirka 20 ekstra medicinske patienter, uden at der har fulgt ressoucer og personale med.

Tidligere har vi på TV ØST fortalt om den massive kritik, der er rettet mod Holbæk Sygehus fra både personale og patienter. 

Sygeplejersken Marie Møllenborg sagde sit job på en af de medicinske afdelinger på Holbæk Sygehus op, fordi hun måtte løbe alt for stærkt og give køb på store dele af sin faglighed for at nå det hele.

Både læger og sygeplejersker advarede ledelsen om, at patientsikkerheden er i fare på den medicinske afdeling. Dansk Sygeplejeråd indberettede afdelingen til Styrelsen for Patientsikkerhed.