Regionsformand fastholder sygehusafgørelse

Formanden for Region Sjælland fastholder, at den endelige beslutning om supersygehus skal træffes som planlagt den 16. marts. Bl.a. fordi regionen er i tidnød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beslutningen om det kommende supersygehus i Region Sjælland træffes som planlagt på regionsrådets møde den 16. marts. Det siger Steen Bach Nielsen (S), formand for Region Sjælland til Ritzau.

Dermed går han imod sin partifælle, Næstveds borgmester, Henning Jensen, som ønsker beslutningen udskudt til den 8. april. Det sker med henvisning til, at der i regionsrådets forretningsudvalg er dødt løb mellem Køge og Næstved som stedet, hvor det ny sygehus skal opføres.

- Men i forhold til den overordnede tidsplan er vi allerede i tidnød. Netop derfor har vi fastsat et ekstraordinært møde i regionsrådet til den 16. marts, for at den endelige afgørelse kan træffes den dag, siger Steen Bach Nielsen. Han mener ikke, at det er "uinteressant", hvis medlemmerne i forretningsudvalget er delte i spørgsmålet.

- Men afgørelsen træffes altså af det samlede regionsråd, hvor der efter de seneste dages møder i grupperne tegner sig et flertal på 27 ud af 41 medlemmer, som anbefaler, at supersygehuset skal ligge i Køge, understreger regionsrådets formand.

Senere tirsdag vil han på et møde i forretningsudvalget anbefale, at den indstilling, som bakkes op af flertallet, fremsendes til behandling i regionsrådet.