Regionens koncerndirektør: Nu skal vi have ryddet op

Koncerndirektør i Region Sjælland, Per Bennetsen, er glad for, at de strejkende portører igen er i arbejde, og håber nu, at den gode stemning kan blive genoprettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands portører har torsdag og fredag haft en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som de har valgt at slutte fredag aften.

Den beslutning glæder regionens koncerndirektør, Per Bennetsen.

- Jamen, det er jeg rigtigt glad for. Det er noget, vi har efterlyst, så derfor er jeg rigtig glad lige nu.

30 operationer er blevet aflyst

Er det her det sidste ord, vi har hørt i denne her sag?

Jamen, man kan sige, at nu skal vi i gang med at have ryddet op på sygehusene. Vi skal have genindkaldt de patienter, vi har måttet aflyse, vi skal have fjernet affald, vi skal have fyldt vores depoter op og så videre, sådan at vi kan komme tilbage i normal drift i morgen. Så har vi alle sammen et ansvar, både portører, alle andre kolleger, ledere, for, at vi nu får genoprettet den gode stemning på vores arbejdsplads, så vi kan komme videre.

I løbet af de to dage strejken har varet, er mere end 30 operationer og mange planlagte undersøgelser blevet aflyst på regionens sygehuse. Det oplyser Region Sjælland. 

Medarbejderne kan komme med kommentarer

Men har I fundet en løsning på konflikten?

Jamen, man kan sige, at det, der er sket nu, det er, at 21 af Region Sjællands medarbejdere er blevet hørt om, at de skal starte på en uddannelse til næste år. Nu har de god mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer til det, vi har tænkt os at gøre.

Så er konflikten løst?

Jamen, man kan sige, at vi har varslet til uddannelse, og nu får både portører og rengøringsassistenter mulighed for at spørge ind, og vi kan fortsætte den gode proces, vi har haft igennem tre år, om at planlægge det her forløb.

Den gode stemning skal genoptages

Hvad kommer der til at ske nu så?

Jamen, nu i aften og i morgen skal vi have ryddet op, have fjernet affald, vi skal have indkaldt patienter igen. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få genoptaget en rigtig god stemning. 

Og hvad med i forhold til dialogen med portørerne?

Jamen, vi fortsætter den dialog, der hele tiden har været – både med de faglige organisationer og lokalt, og nu er der 21 medarbejdere, der er varslet til, at de skal på uddannelse, og de har mulighed for at stille spørgsmål og kommentere og komme med deres synspunkter.

Så du regner stadigvæk med, at de her 21 medarbejdere vil fortsætte på den her uddannelse?

Det håber jeg bestemt på.