¨

Regionens første gymnasieklasse for autister på vej

Foto: TV ØST

Næstved Gymnasium & HF er på vej med en klasse for autister. Det er den første af sin slags her i regionen, og autismeforeningen roser initiativet.

Unge autister kan se frem et særligt tilbud på Næstved Gymnasium & HF. Her er der planer om at starte en klasse for unge med asperger syndrom, og det er den første af sin slags her i regionen, skriver Sjællandske.

Uddannelsen varer tre år ligesom den ordinære. Til gengæld vil autismeklassen have højst 12 elever, og der bliver mulighed for, at de kan arbejde i enkeltbåse, så de er afskærmet fra deres medstuderende, forklarer uddannelseschef Charlotte Madsen til avisen.

Det har været et ønske fra Undervisningsministeriet, ar Region Sjælland oprettede en autismeklasse, fordi eleverne enten har måttet tage til Taastrup Gymnasium eller forsøge sig i almindelige klasser. Tiltaget vækker glæde i autismeforeningen.

- Det betyder alverden for de her unge. For de har nok kunnet komme i gymnasiet rent fagligt. Men reelt har de fungeret så dårligt socialt, at det ikke har været noget reelt valg. Enten fordi de ikke ville blive erklæret egnet, eller fordi de reelt ikke ville magte det, siger Heidi Thamestrup, der er landsformand i Landsforeningen Autisme.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App