¨

Regionens billigste vuggestue

Foto: TV ØST

Priserne på vuggestuer er faldet markant. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Men for de forældre der betaler regionens laveste pris, er det ikke en besparelse der giver glæde.

Om året er det i alt over 8000 kroner billigere at få passet sit barn i Vordingborg Kommune end på eksempelvis Lolland. Prisen er kun godt 2100 kroner om måneden for en vuggestueplads. Men forældrene ville alligevel hellere undvære de ekstra penge til bamser, bolde og biler.

- Jeg synes kvaliteten er for dårlig, ikke på grund af personalet, men fordi der er for lidt af det, mener formand for forældrebestyrelsen på Bårse Børnecenter, Karsten Schack Larsen

Forældrene må max betale 25 procent af det, det i alt koster kommunen at tilbyde pasningen. Så når kommunen sparer på området ved at lukke institutioner eller fyre pædagoger, så går også forældrenes betaling mod børnestørrelse.

- Det, vi skal betale mindre, betyder samtidig, at vi får en ringere service, og det kan være på normeringer, åbningstider, skjult brugerbetaling - det kan være mange forskellige ting. Men det primært dækker over er, at vi får færre pædagoger til vores børn, fortæller Lars Klingenberg fra Forældrenes Landsorganisation, som kender til tendensens konsekvenser i hele landet.

På Vordingborg Kommune er man klar over, at forældrene mærker besparelserne:

- Vi har haft flere møder med institutionerne. Vi havde blokader sidste vinter, og der havde vi også møder med institutionerne. Nu er vi ved at finde vores niveau, forklarer Peter E. Jonassen, der er formand for børneudvalget i Vordingborg Kommune.

Men indtil næste års budget skal lægges, er beskeden klar:

- Der er ikke flere penge. Det er vilkårene, som de er nu, slutter udvalgsformanden.

Det er første gang i fire år at taksterne på daginstitutionerne er faldet på landsplan.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App