Regionen fritstiller direktør for Roskilde og Køge sygehus

Direktøren for Sjællands universitetshospital, sygehusene i Køge og Roskilde, Henrik Villadsen, er blevet fritstillet. Regionen vil have nye kræfter på posten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Direktionen i Region Sjælland har besluttet at fritstille sygehusdirektør Henrik Villadsen fra Sjællands Universitetshospital. Hospitalet er en paraply for sygehusene i Roskilde og Køge. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Fritstillingen kommer få uger efter en omfattende sparerunde på sygehusene, der især stammede fra budgetoverskridelser på netop Sjællands Universitetshospital.

Henrik Villadsen har været direktør for sygehuset i fem år.

- Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi, siger Per Bennetsen, der er administrerende direktør i Region Sjælland.

Uenighed om strategi og udvikling

Henrik Villadsen selv peger på uenigheder om strategien og udviklingen af driften som årsagen til bruddet.

- Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne, siger han i pressemeddelelsen.

Fratrædelsesaftalen indebærer, at Henrik Villadsen fritstilles og modtager løn svarende til 2,9 millioner kroner i perioden, i overensstemmelse med de vilkår, der er gældende for hans ansættelsesforhold.

Rekrutteringen af en ny sygehusdirektør til Sjællands Universitetshospital vil straks blive sat i gang. Torben Dencker Rasmussen, sygehusdirektør på Holbæk Sygehus, er indsat som konstitueret sygehusdirektør ved Sjællands Universitetshospital.