¨

Regionen fritstiller direktør for Roskilde og Køge sygehus

Henrik Villadsen fratræder posten som direktør for sygehusene i Roskilde og Køge. Arkivfoto. Foto: Kevin Rasmussen - TV ØST

Direktøren for Sjællands universitetshospital, sygehusene i Køge og Roskilde, Henrik Villadsen, er blevet fritstillet. Regionen vil have nye kræfter på posten.

Direktionen i Region Sjælland har besluttet at fritstille sygehusdirektør Henrik Villadsen fra Sjællands Universitetshospital. Hospitalet er en paraply for sygehusene i Roskilde og Køge. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Fritstillingen kommer få uger efter en omfattende sparerunde på sygehusene, der især stammede fra budgetoverskridelser på netop Sjællands Universitetshospital.

Henrik Villadsen har været direktør for sygehuset i fem år.

- Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi, siger Per Bennetsen, der er administrerende direktør i Region Sjælland.

Uenighed om strategi og udvikling

Henrik Villadsen selv peger på uenigheder om strategien og udviklingen af driften som årsagen til bruddet.

- Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne, siger han i pressemeddelelsen.

Fratrædelsesaftalen indebærer, at Henrik Villadsen fritstilles og modtager løn svarende til 2,9 millioner kroner i perioden, i overensstemmelse med de vilkår, der er gældende for hans ansættelsesforhold.

Rekrutteringen af en ny sygehusdirektør til Sjællands Universitetshospital vil straks blive sat i gang. Torben Dencker Rasmussen, sygehusdirektør på Holbæk Sygehus, er indsat som konstitueret sygehusdirektør ved Sjællands Universitetshospital.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App