Region Sjællands sygehusplan underkendt - igen

Forleden var det den konservative Christiansborg-politiker Christian Wedell-Neergaard, der skarpt kritiserede Region Sjællands sygehusplan - nu melder også Sundhedsstyrelsen sig i koret af kritikere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundhedsstyrelsen kan ikke anbefale, at Region Sjælland etablerer et sygehusvæsen, hvor der er akutmodtag på hele seks adresser, som de fleste politiske partier ønsker det, skriver Dagbladet.

På den anden side går styrelsen heller ikke ind for en model, hvor store tunge specialer som kræft og hjerter lægges på specialesygehuse, der ikke har en akutmodtagelse.

- Der vil være sund fornuft i at lægge de komplicerede specialer sammen med akutfunktionerne, da det er de samme specialister, der er brug for til at diagnosticere og behandle begge steder, siger Lone de Neergaard, der er chef for styrelsens enhed for specialeplanlægning.

Hun erkender, at Region Sjælland har en særlig geografisk udfordring med tyndt befolkede yderområder på Lolland-Falster og i Odsherred. Men hun mener alligevel ikke, at der er befolkningsmæssigt belæg for mere end maksimalt fire akutsygehuse, hvor man med tiden bør koncentrere de komplicerede og ressourcekrævende specialer på to af sygehusene.

Vil man indrette specialesyghuse adskilt fra akutsygehusene, mener Lone de Neergaard, at det bør være til specialer, der udfører planlagte indgreb. For eksempel inden for ortopædkirurgi eller andre områder, hvor der er en stor patientmasse.


Nyhedsoverblik