Region Sjællands direktør: Vi har haft dialog igennem tre år

Portørerne har mandag morgen nedlagt arbejdet igen, fordi de savner at blive hørt. Men ifølge direktøren i regionen har der været dialog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands portører har mandag morgen igen valgt at nedlægge arbejdet. 

Fredag genoptog portørerne ellers arbejdet, men da de ikke har fået henvendelser fra regionen i løbet af weekenden, har da valgt at strejke igen mandag. 

Portørerne savner ganske enkelt dialog. Men det kan Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland, ikke forstå. 

- Vi har igennem tre år haft dialog med de faglige organisationer, med samarbejdsudvalget, vi har haft møder med tillidsrepræsentanter for portørerne. Den dialog vil vi selvfølgelig gerne fortsætte fremadrettet, fordi det er den måde, vi kommer igennem det her projekt på, siger Per Bennetsen til TV ØST.

quote Vi bliver desværre også nødt til at aflyse de operationer og undersøgelser, der kræver, at der er portører til stede

Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland

- Men beslutningen om, at vi skal have serviceassistenter er truffet. Men processen, og hvordan vi får det tilrettelagt bedst muligt den dialog, vil vi rigtig gerne fortsætte.

Kan I have en dialog nu, mens portører nedlægger arbejdet? 

- Nej, det kan vi selvfølgelig ikke. Vi går ud fra, at de genoptager arbejdet igen efter den her overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.  

Aflyste operationer

Region Sjælland skal derfor i gang med at etablere nødberedskaber til akut syge patienter, så de kan blive behandlet. 

- Men vi bliver desværre også nødt til at aflyse de operationer og undersøgelser, der kræver, at der er portører til stede. Og det er vi ved at kigge på lige nu. Men vores fokus lige nu er at gøre mindst mulig skade på patienterne, lyder det fra Per Bennetsen. 

Derfor er næste skridt for regionen at opretholde et beredskab, indtil portørerne genoptager arbejdet.

- Og så skal vi selvfølgelig sørge for at få hverdagen til at gå, og så er der en forventning om, at den her genoptagelse af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse bliver stoppet. 

Og hvis portørerne ikke genoptager arbejdet? 

- I Danmark har vi et system, hvor parterne mødes, og hvor Arbejdsretten kan komme ind i sidste øjeblik, og der var et møde i fredags, hvor portørerne blev pålagt en bod, hvis de ikke genoptog arbejdet - det gjorde de så. Nu har de genoptaget den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, og så kører det i system derud af.