Region Sjælland skrumper ind

Efter flere år, hvor indbyggertallet voksede med op imod flere tusinde om året, faldt regionens indbyggertal i det forgangne år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland blev 688 indbyggere færre sidste år. Det viser beregninger, foretaget af DAGBLADET Køge, af tal fra Danmarks Statistik. 

Den samlede tilbagegang for regionen skyldes dog ikke, at sjællænderne i stort tal er begyndt at flytte væk fra området. Det skyldes snarere, at den hidtidige befolkningstilvækst har været båret frem af tilflyttere fra hovedstadsområdet - især børnefamilier, siger regionalforsker Jørgen Ole Bærenholdt, der er professor i samfundsgeografi ved RUC, til DAGBLADET Køge.

- Mange børnefamilier i hovedstadsområdet havde efterhånden ikke længere råd til at købe en ejerbolig i hovedstaden. Derfor søgte mange ud imod Region Sjælland, hvor de havde råd til et hus. Men da krisen begyndte og boligpriserne i København faldt, så stoppede udflytningen med det samme, siger Jørgen Ole
Bærenholdt.  

Ifølge formand for Landsforeningen af Landsbysamfund, Ole Olsen, har det dog næppe heller hjulpet på  udflyttertrangen hos hovedstadens familier, at mange af regionens kommuner de seneste år har lagt op til store besparelser.

Trods den samlede tilbagegang for hele regionen havde kommuner som Ringsted, Sorø og Næstved fortsat befolkningstilvækst. I Køge og Roskilde oplevede man sågar, at den hidtidige befolkningstilvækst blev forøget, skriver DAGBLADET Køge.