Region Sjælland ramt af stort millionunderskud - flere fyringer på vej

​Region Sjælland er presset af stigende udgifter til sundhedsydelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stigende udgifter til sundhedsydelser presser økonomien i Region Sjælland.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Ifølge regionen skal politikerne løse en ubalance i budgettet for næste år på 157 millioner kroner. Dertil kommer et underskud i indeværende år på cirka 150 millioner kroner.

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, kalder det en alvorlig situation, som vil kræve hårde politiske prioriteringer.

quote Der vil komme afskedigelser

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

- Vi ser ind i betydelige budgetudfordringer. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at det kommer til at berøre borgere, patienter og medarbejdere mindst muligt. Men vi må også se i øjnene, at presset på vores økonomi betyder, at vi ser ind i en periode, hvor der vil ske personalereduktioner - og der vil komme afskedigelser. Det er mit håb, at underskuddet i indeværende år kan minimeres væsentligt. Men der er ingen tvivl om, at det bliver hårdt, udtaler Heino Knudsen.

Stigende udgifter til sundhedsydelser

Det er stigende udgifter til sundhedsydelser, som i den grad presser økonomien i Region Sjælland.

- Det danske sundhedsvæsen er i bund og grund en succeshistorie. Vi lever længere og længere, vi behandler flere og flere borgere - og vi behandler for mere og mere komplicerede sygdomme. Det gør vi blandt andet også med ny dyr sygehusmedicin. Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores borgere, som er blevet patienter i vores sundhedsvæsen. Bagsiden af medaljen er regionernes anstrengte økonomi. Det er en udfordring for alle regionerne i Danmark - ikke kun Region Sjælland. Men regionerne går ind og tager ansvar trods svære økonomiske rammer, siger Heino Knudsen.

Regionsrådet blev i foråret enige om en fælles strategi for Region Sjælland. Det er dén, som er hjørnestenen i budgetforslaget for 2019.

Her er fokusområderne blandt andet et både nært og specialiseret sundhedsvæsen for alle, det medicinske område, Psykiatrien, Digitalisering og arbejdsmiljø.