Region Sjælland på katastrofekurs

Nu bliver politikerne i Region Sjælland advaret så det kan høres. De er på katastrofekurs fordi de vil bevare alle de ti sygehuse, som er i regionen i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands planer om at bevare alle ti sygehuse, i stedet for skære ned på antallet af sygehuse, er nået ind bag de tykke mure på Christiansborg.

- Man skal tænke sig rigtig godt om i Region Sjælland, det ville være en katastrofe, hvis der ikke sker forandring. Så skarpt trækker de konservatvies medlem af Folketingets sundhedsudvalg Christian Wedell- Neergaard linjerne op, i debatten om ny sygehusstruktur i Region Sjælland.

I sidste uge spillede regionsformand Kristian Ebbensgaard ud med en plan om at bevare alle ti eksisterende sygehuse, og at de seks store sygehuse i Holbæk, Slagelse, Roskilde, Køge, Næstved og Nykøbing Sjælland skal have akut beredskab.

Men der bør være færre sygehuse med akut beredskaber mener de konservative på Christiansborg.

-Kommunalreformen har jo skabt de store regioner med henblik på store effektive enheder, hvor man drive et effektivt og fornuftigt sygehusvæsen, siger Christian Wedell-Neergaard.