¨

Region Sjælland kan miste EU-støtte

Foto: TV ØST

EU vil sandsynligvis fjerne en økonomisk støtte på 70 millioner kr. til Region Sjælland. En svækkelse af konkurrenceevnen, lyder det fra regionens formand.

Region Sjælland står til at miste 70 millioner kr. fra og med 2014, hvis EU's medlemslande gennemfører en omdisponering af landbrugsstøtten. Det skriver folketidende.dk.

De fattige skal have mere
Ifølge det cypriotiske EU-formandskab er der nemlig voksende enighed blandt EU's 27 medlemslande om at koncentrere regionalstøtten omkring de fattigste regioner.

Ved hvor skoen trykker
En udsigt, som bekymrer Region Sjællands formand Steen Bach Nielsen. Fjernes pengene, svækkes regionens konkurrencedygtigheden.  

- Ude i regionerne laver vi meget koncentrerede og målrettede vækstinitiativer, fordi vi ved, hvor skoen trykker. Vi ved, hvad der skal til for at skabe arbejdspladser, vækst og øge konkurrenceevnen, siger han til folketidende.dk

Færre projekter - mindre udvikling
Uden de mange millioner vil politikere, erhvervsliv, fagforeninger osv. indgå i færre projekter, der uddanner borgerne og skærper konkurrencen, mener Steen Bach Nielsen.

Den danske regering bakker dog op om en omlægning af regionalstøtten. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App