¨

Region Sjælland har økonomisk vokseværk

Det går rigtig godt med væksten i Region Sjælland. Foto: TV ØST

Region Sjælland har fået økonomisk vokseværk og er nu den region i Danmark med næsthøjest vækst, viser nye tal.

Nye virksomheder. Nye medarbejdere. Det går rigtig godt med væksten i Region Sjælland.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at væksten i Region Sjælland de tre seneste år har været på 22 milliarder kroner. Det svarer til en realvækst på 6,8 procent, skriver Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse. 

- Region Sjællands virksomheder er inde i en stærk periode. De seneste år har generelt været gode med tilflytning, stigende antal job og økonomisk vækst. Og det er jo dejligt at se, at vi henter ind på de andre regioner, fortæller Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland, i pressemeddelelsen. 

Region Sjællands virksomheder er inde i en stærk periode

Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland

Region med vokseværk

Faktisk er Region Sjælland den region med den næsthøjeste vækst. 

De seneste tre år er der kommet 16.000 flere i beskæftigelse. Og spørger man Væksthus Sjælland er det helt afgørende for at skabe udvikling i samfundet.

- Vores område har en lang periode været hægtet lidt af væksttoget. Vi er fortsat udfordrede, men er samtidig godt i gang med at hente ind på resten af landet. I mange år var væksten i Region Sjælland jobløs, og det positive er, at vi de seneste år ikke bare har leveret gode økonomiske tal, men der også bliver skabt arbejdspladser, udtaler Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland. 

  Foto: TV ØST

Også grund til bekymring

Væksten er ikke længere noget, man kun ser i Region Hovedstaden. Det er nemlig de to mindste regioner, Region Nordjylland og Region Sjælland, som er i førertrøjen nu. 

Men træerne vokser ikke ind i himlen, mener direktøren fra Væksthus Sjælland.

Det positive er, at vi de seneste år ikke bare har leveret gode økonomiske tal, men der også bliver skabt arbejdspladser

Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland

- En af vores udfordringer er, at virksomhederne i Region Sjælland fortsat ikke er særligt eksporterende. Der er ikke noget galt med at sælge til hjemmemarkedet, men det kan bare være farligt, hvis det pludselig går dårligere med økonomien her i landet end i udlandet, siger Mads Váczy Kragh.

- Det er vigtigt, at vi får flere virksomheder, der eksporterer, og det er noget af det, vi sætter fokus på som nyt Erhvervshus. Også fordi det øger produktiviteten og konkurrenceevnen.

Væksten i Region Sjælland: 

  •  Det regionale BNP i Region Sjælland er samlet set steget med 22 milliarder kroner de seneste tre år.
     
  •  Det svarer til en realvækst på 6,8 procent.​​​​​​
     
  •  Væksten i 2017 var på 2,7 procent, hvilket er det næsthøjeste i landet.
     

Tallene er udarbejdet af Center for VækstAnalyse med baggrund i data fra Danmarks Statistik.

Se mere
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App