Region Sjælland har haft markant fremgang i hussalg

Der har været en stor fremgang i salget af huse i provinserne - og ikke mindst i vores landsdel. Særligt Kalundborg Kommune er populær hos køberne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Salget af huse er steget markant i år i forhold til januar sidste år. Det er en generel tendens på landsplan, men Region Sjælland har klart lagt sig i førertrøjen. Det skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Vores region kan bryste sig af salgstal, der ligger 18,6 procent over niveauet fra januar 2015. Den region, der kommer tættest på vores tal, er Region Syddanmark, hvor 9,3 procent flere huse er blevet solgt end sidste år. Det står i skarp kontrast til Hovedstaden, som har haft et fald i salget af huse.

- Det er en overraskende udvikling, at salget i flere regioner ligger så meget højere end for et år siden, hvor boligmarkedet var i klar fremgang. Men det overrasker også, at stigningen er så markant i Region Sjælland. Flere af kommunerne har taget tigerspring i antallet af handler fra januar sidste år til januar i år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Det er nogle meget spændende tendenser på boligmarkedet, vi ser nu, siger Birgit Daetz

De store byer står for fald

Faktisk har man set fald i alle de store byer, så noget tyder på et boligmarked, der ændrer sig til fordel for provinserne.

- Det er nogle meget spændende tendenser på boligmarkedet, vi ser nu. Det er for tidligt at sige, om det er en spæd start på et større paradigmeskift på boligmarkedet, men lige nu tyder det på, at aktiviteten er flyttet fra byen og ud i yderområderne, siger Birgit Daetz.

Kun fem af Region Sjællands 17 kommuner har haft færre hussalg end sidste år, men ikke nogle der markerer sig i faldet.

Boligkøberne er rationelle mennesker, siger Birgit Daetz

Priserne kan være hovedårsagen

Birgit Daetz fra Boligsiden.dk peger på, at det er købernes rationelle beslutninger, der skaber ændringerne.

- Boligkøberne er rationelle mennesker. Hvis de ikke længere føler, at fordelene ved at bo centralt kan opveje de høje boligpriser, så vil de vende blikket andre steder hen, siger hun.

De stigende priser kan være en klar faktor, som præger boligmarkedet. Man kan sige, at køberne foretager en såkaldt Cost-Benefit Analyse. Her opvejer man, om det man køber, er pengene værd.

- Vi kan ikke udelukke, at det er det, vi ser nu, hvor antallet af hushandler også er faldet i Københavns omegn og Nordsjælland, hvor priserne er steget meget, siger Birgit Daetz i pressemeddelelsen fra Boligsiden.dk.

Kalundborg i top fem

Til gengæld er der flere kommuner med fremgang, som markerer sig kraftigt. Her peges der blandt andet på Kalundborg, som har hele 90 procent flere salg af huse end sidste år.

Det sikrer Kalundborg Kommune en top-fem placering på landsplan, over kommuner med stigning i hussalget.

Udover Kalundborg Kommune, så udmærker Stevns Kommune sig med 83 procent, og Slagelse melder sig ind i kampen med 53 procent flere hussalg.

 

Listen med de største stigninger ser således ud

  1. Læsø: 150% (5)
  2. Ikast-Brande: 108% (25)
  3. Nordfyns: 100% (24)
  4. Frederikssund: 93% (27)
  5. Kalundborg: 90% (38)

 


Nyhedsoverblik