Region Sjælland fritstiller sygehusdirektør: - Der var brug for nye kræfter i spidsen

Region Sjællands direktør, Per Bennetsen, forklarer, at der er brug for nye kræfter i spidsen af Sjællands Universitetshospital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter fem års tjeneste som sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital er det nu slut.

Henrik Villadsen er netop blevet fristillet fra posten, oplyser Region Sjælland. En afskedigelse, der kommer få uger efter en omfattende sparerunde på Køge og Roskilde sygehuse, som tilsammen danner Sjælland Universitetshospital. 

Blandt andet Køge og Roskilde sygehuse blev hårdt ramt under spareøvelserne, hvor i alt 198 ansatte i Region Sjælland fik en fyreseddel i hånden.

Samtidig har Sjællands Universitetshospital et merforbug i 2018 på 120 millioner kroner. Men Per Bennetsen, der er direktør i Region Sjælland, afviser, at det skulle have noget med Henrik Villadsens fyring at gøre.

quote Så er det klart, at man er inde og kigge på, i forlængelse af den økonomiske situation, hvordan styres økonomien, både på sygehuset, men i sammenspil med regionen

Per Bennetsen, direktør i Region Sjælland

- Nej, der ligger nu en plan for at genoprette økonomien, siger Per Bennetsen.

- Vi har fra direktionens side vurderet, at når vi ser de opgaver, der ligger fremadrettet, så var der brug for nye kræfter i spidsen for Sjællands Universitetshospitaler, og derfor har vi indgået en aftale med Henrik Villadsen om, at han fratræder.

Økonomien i fokus

Afskedigelsen af Henrik Villadsen giver dog ikke yderligere ændringer i ledelsesstrukturen, lyder det fra Per Bennetsen.

- Så er det klart, at man er inde og kigge på, i forlængelse af den økonomiske situation, hvordan styres økonomien, både på sygehuset, men i sammenspil med regionen.

- Det er klart, at når vi ser, at der har været et merforbrug i nogle år på det sygehus, og der har været nogle ting, som har været svære at styre, så skal vi finde nogle løsninger og se på, hvordan kan vi så styre på en anden måde, siger Per Bennetsen.

Ny dagsorden 

Henrik Villadsen peger selv på uenigheder om strategien og udviklingen af driften som årsag til bruddet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Villadsen, der er direktør på Sjællands Universitetshospital, er blevet fritstillet.
Henrik Villadsen, der er direktør på Sjællands Universitetshospital, er blevet fritstillet.
Foto: Kevin Rasmussen - TV ØST

Ifølge Per Bennetsen handler det om, at der skal være et større fokus på den daglige drift.

- At overholde de daglige mål og de rettigheder, som patienterne har. Så skal der være et stærkere fokus på at se Region Sjællands sygehusvæsen som én samlet enhed, hvor der er et bedre samarbejde på tværs mellem sygehusene, og så skal der i den grad være et fokus på at se samarbejdet og sammenspillet med det, vi kalder det nære sundhedsvæsen, altså sammenspillet med kommuner, praktiserende læger og sygehuse.

- Det er hovedessensen af den fremadrettede opgave, slutter direktøren.

Henrik Villadsen går med en fratrædelsesaftale i hånden, der sikrer ham 2,9 millioner kroner