Region Sjælland allierer sig med Kræftens Bekæmpelse i kampen mod røg

Region Sjælland indgår partnerskab med Kræftens Bekæmpelse om Røgfri Fremtid, der skal få færre borgere til at ryge og færre til at begynde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere skal leve røgfrit og færre unge skal begynde at ryge.

Det er ambitionen bag Region Sjællands nye alliance med Kræftens Bekæmpelse.

 - Region Sjællands partnerskab om Røgfri Fremtid betyder, at vi nu forstærker indsatsen for, at færre sjællændere vil rammes af kræft og andre tobaksrelaterede sygdomme i fremtiden, siger formand for Udvalget for Sundhed for Alle, Per Nørhave, i en pressemeddelelse.

Nyt videomateriale skal forbedre borgeres sundhed

Røgfri Fremtid er et partnerskab, som Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden står bag med afsæt i en fælles vision om et røgfrit Danmark i 2030.

En af de nye ting i samarbejdet er, at borgernes møde med sundhedsvæsnet skal blive en anledning til at tale om et rygestop. Som det nyeste initiativ til rygestop lancerer Region Sjælland 1. november 2018 videomateriale om rygestop på Helbredsprofilen.dk, hvor borgerne kan få inspiration til at tackle deres sygdom og forbedre deres sundhed.

- Region Sjælland har besluttet at lave en målrettet forebyggelsesstrategi, og partnerskabet om en røgfri fremtid er del af det, fortæller Per Nørhave.

Fakta om rygere i Region Sjælland

Behov for at stå sammen

Aftalen er desuden et tydeligt signal om, at der er behov for, at mange partnere går sammen og deler viden og erfaringer, hvis det skal lykkes at hjælpe borgerne af med tobakken og dermed styrke sjællændernes sundhed.

Også hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over, at Region Sjælland nu er en del af partnerskabet.

- Region Sjælland har en central og bred kontakt med mennesker gennem hele livet og en særlig position til at forebygge rygning og gøre det nemmere at holde op. Vi glæder os meget til samarbejdet i Røgfri Fremtid, siger forebyggelseschef Mette Lolk Hanak.

Partnerskabet Røgfri Fremtid består af en lang række meget forskellige partnere, som eksempelvis dagligvarekæder, Roskilde Festival, Roskilde Kommune og Guldborgsund Kommune.

Fakta om unge og rygning

play
sommerhus4

Guldborgsund er blandt de mest populære sommerhus-kommuner

playliveblog
Mink fryser 3

Seneste nyt om coronavirus: 60 minkavlere vil producere igen

play
Travlhed på genbrugspladsen

Travlhed på genbrugspladserne i 2020 – folk bruger nedlukningen på at bygge om

play
20180528-093214-A_40Mb

Forældre i Holbæk kan se frem til økonomisk kompensation fra kommunen

play
Absalon

Corona har gjort studerende endnu mere ensomme

Se flere