Region: Opdatering af it-system gik næsten helt smertefrit

Lørdag skulle Sundhedsplatformen igennem en større opdatering, som betød, at sundhedspersonalet i flere timer måtte tilbage til at bruge pen og papir.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten til lørdag måtte læger, sygeplejersker og sekretærer skifte computere ude med papirblokke, da it-systemet Sundhedsplatformen skulle igennem en større opdatering i Region Sjælland.

Samtidig skulle en ny version af Landspatientsystemet indføres.

Sundhedsplatformen
Læs også
Sundhedsplatformen skal opdateres - pen og papir erstatter computere
Sundhedsplatformen
Læs også
Sundhedsplatformen skal opdateres - pen og papir erstatter computere

Arbejdet blev sat i gang klokken 3 om natten for at sikre, at patienterne oplevede så få gener ved opdateringen som muligt.

quote Vi havde også sørget for, at der var mere mandskab derude, og det viste sig at passe fint til de lidt mere besværlige arbejdsgange med at notere på papir

Leif Panduro, sundhedsdirektør, Region Sjælland

- Det helt overordnede billede er, at det er gået ret godt. Det var en meget stram plan, der var lagt, og der var mange kritiske skridt på vejen, der skulle gå op. Der har været små bump, men ikke mere end det kunne løses undervejs, fortæller sundhedsdirektør Leif Panduro fra Region Sjælland til TV ØST.

- Vi havde troet, at vi kunne genåbne klokken 19 om aftenen i går, men det blev så klokken 20. Og derfra arbejdede de hele natten på at få alt, der var skrevet ned på papir, kastet tilbage ind i det elektroniske system.

Havde indkaldt ekstra personale

Forud for opdateringen har Region Sjælland forsøgt at reducere antallet af indlagte for også at reducere antallet af patienter, der kunne blive generet, mens opdateringen stod på.

- Alle, der kunne blive udskrevet, blev udskrevet, og vi havde aftalt med de praktiserende læger, at de gerne måtte passe på med de akutte indlæggelser. Men hvis folk er syge, skal de jo på hospitalet, siger Leif Panduro.

09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Sundhedsplatformen:
Flere end 3.000 patienter i risiko for medicinforgiftning
09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Sundhedsplatformen:
Flere end 3.000 patienter i risiko for medicinforgiftning

Og alt i alt gik det bedre end forventet med konsekvenserne for patienterne, siger sundhedsdirektøren.

- Vi havde også sørget for, at der var mere mandskab derude, og det viste sig at passe fint til de lidt mere besværlige arbejdsgange med at notere på papir. Så det gik godt. Det var meget fredeligt på den måde, hvor der nogle gange er rygende travlt, men hvor vi er forberedt på det, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Leif Panduro, sundhedsdirektør i Region Sjælland.
Leif Panduro, sundhedsdirektør i Region Sjælland.

Ikke alt er fikset endnu

Opdateringen af Sundhedsplatformen skulle blandt andet hjælpe på nogle problemer med medicineringsmodulet i it-systemet. Problemer, der tidligere har betydet, at der i flere tilfælde blev doseret forkert medicin til patienter.

Men det er ikke alle af Sundhedsplatformens udfordringer, der nu er fikset, lyder det fra Leif Panduro.

- Da vi sagde, at vi skulle have medicinmodulet til at fungere bedre, identificerede vi 60 forhold, der skulle forbedres. Større og mindre ting. Nogle af dem har vi taget løbende, og cirka 12-15 opdateringer har ventet til nu, siger han.

sundhedsplatform_skaermbillede.jpg
Læs også
Det første år med Sundhedsplatformen: Her var udfordringerne med systemet
sundhedsplatform_skaermbillede.jpg
Læs også
Det første år med Sundhedsplatformen: Her var udfordringerne med systemet

- Der bliver fortsat arbejdet med nogle ting, men det er lidt nemmere at lave i det nye system. Nu går vi over til løbende opdateringer, og større opdateringer kommer kvartalsvis.

Giver nemmere arbejdsgange

Med den nye udgave af Sundhedsplatformen har sundhedspersonalet ifølge sundhedsdirektøren fået bedre overbliksbilleder af patienterne og nemmere arbejdsgange.

- Der er blandt andet kommet en avatar, hvor man på en tegning kan få overblik over slanger og andet på patienten. Det er nemmere end at få overblik med det skrevne ord, og det har jeg allerede hørt, at folk er glade for, siger Leif Panduro.

Derudover er Region Sjællands røntgensystemer nu blevet fuldt integreret med Sundhedsplatformen, så bestilling, svar og visning af røntgenbilleder sker direkte i it-systemet.


Nyhedsoverblik