Regeringen vil give kompensation for arrangementer

En ny ordning skal kompensere arrangører af begivenheder, der er påvirket af coronavirus, oplyser regeringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil yde kompensation til arrangører af større arrangementer, der er påvirket af anbefalinger på baggrund af coronavirus.

Det meddeler regeringen.

Det drejer sig om arrangementer med flere end 1000 deltagere, som aflyses, udskydes eller ændres væsentligt som følge af statsministerens opfordring til at aflyse begivenheder.

- Sportsklubber, koncertarrangører, messer og andre, der har været nødt til at aflyse eller afholde uden deltagere kan søge kompensation for de tab, der har været, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) tirsdag på pressemødet.

Arrangementer med flere end 500 deltagere, der er målrettet folk i risikogrupper som ældre og svage, kan ligeledes søge kompensation.

Arrangører bør nu udvise ansvarlighed

Kompensationsordningen skal ifølge regeringen gælde arrangementer, der skulle finde sted fra den 6. marts til den 31. marts.

- Arrangører, som har planlagt arrangementer med +1000 deltagere i de kommende måneder, bør allerede nu udvise ansvarlighed ved at nedbringe omkostningerne, skriver regeringen i en pressemeddelelse.

Ordningen er indtil videre et forslag fra regeringen.

Den skal konkret give kompensation for tabte indtægter ved aflysning og for merudgifter ved udskudte arrangementer. Det skriver regeringen i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) varslede fredag, at de danske myndigheder anbefaler, at arrangementer med over 1000 mennesker aflyses for at mindske spredningen af coronavirus.

Det drejer sig dog indtil videre om en opfordring og ikke et påbud, understregede statsministeren.