Regeringen baner vej for lægeuddannelse

En lægeuddannelse og en udvidelse af studiepladser i Køge skal afhjælpe problemet med lægemangel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drømmen om en lægeuddannelse i Region Sjælland med base på Sjællands Universitetshospital er rykket et afgørende skridt nærmere, skriver Sjællandske.

Regeringen offentliggør nemlig i dag, at landets medicinuddannelser i København, Odense, Aarhus og Aalborg får lov til at udvide med 250 ekstra studiepladser i 2019. Heraf får Københavns Universitet de 97.

Udvidelsen af studiepladser har været en forudsætning for, at Københavns Universitet ville indgå et samarbejde med Region Sjælland om at etablere en satellit til universitetets lægeuddannelse på Sjællands Universitetshospital i Køge. Og den sten har regeringen nu ryddet af vejen, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V). 

- Hensigten med det her er at regionalisere lægeuddannelserne, så der kan etableres lægeuddannelser i både Køge og i Esbjerg, hvor man også har ønsket en lægeuddannelse, siger han til Sjællandske.

Søren Pind understreger, at udvidelserne ikke må gå ud over niveauet på uddannelserne, og derfor skal en uddannelse i Køge stadig igennem en såkaldt akkreditering, før den kan etableres. Samtidig skal der også justeres på kravene til uddannelsernes teoretiske indhold, før uddannelsen kan gå i luften.

- Men det er vi også ved at se på, siger Søren Pind.

quote Hensigten med det her er at regionalisere lægeuddannelserne, så der kan etableres lægeuddannelser i både Køge og i Esbjerg, hvor man også har ønsket en lægeuddannelse

Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister

Lægeuddannelse i Køge kan afhjælpe problemet med lægemangel

Ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil udvidelsen af studiepladser og etablering af en lægeuddannelse i Køge gøre indhug i det voksende problem med lægemangel, der plager Region Sjælland.

- Erfaringen fra Nordjylland, hvor man etablerede en lægeuddannelse i Aalborg, er, at otte ud af 10 lægestuderende blev i Nordjylland efter uddannelsen. Derfor er det her vigtigt, så vi kan få etableret den her satellit-uddannelse fra KU i Region Sjælland, så vi kan få fat i de unge og sendt dem ud på sygehusene og i almen praksis i regionen, mens de stadig er mobile, så nogen kan forankre sig der, siger hun.

Ifølge den seneste opgørelse havde Region Sjælland i september 2017 119 ubesatte speciallæge-stillinger og 154 ubesatte SOSU-, sygeplejerske- og radiograf-stillinger på sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. samt i psykiatrien.

laegemangel_.jpg
Læs også
Lægemangel tvinger patienter ud på lang køretur
laegemangel_.jpg
Læs også
Lægemangel tvinger patienter ud på lang køretur

Nyhedsoverblik