¨

Reform kan give Sundhedsplatformen dødsstød

Det meget omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen kan blive skrottet ved en sundhedsreform, vurderer politiker. Foto: TV ØST

Det forkætrede it-system Sundhedsplatformen kan få dødsstød ved en kommende sundhedsreform, vurderer sundhedsordfører.

It-systemet Sundhedsplatformen, der har mødt voldsom kritik i Region Sjælland og Region Hovedstaden, overlever måske ikke den sundhedsreform, som regeringen ifølge flere kilder ventes at præsentere et udspil til om en uges tid. Det vurderer Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Hun forventer nemlig, at reformen vil indebære, at flere af de ting, der i dag går på tværs af de nuværende regioner, fremover skal centraliseres og håndteres af staten.

Det drejer sig om vagtlægeordningerne, der i dag er organiseret på forskellig vis, den præhospitale ambulancekørsel, der har et problem med at krydse regionsgrænser, og it-systemer, der ikke kan tale sammen.

- Nogle af de ting skal op i landsdækkende regi. Man skal have fælles it, så det er måske enden på Sundhedsplatformen, som man bøvler med, siger Liselott Blixt til Folketidende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App