Rederi revses

Både søfolkene og deres fagforening kritiserer i dag forholdene ombord på Nakskov-skibet. Fagforeningen frygter for besætningens sikkerhed, hvis rederiet tøver med at betale løsesummen på mellem 4 og 7 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I april stod Kristoffer Uhrskov Friis og tre andre besætningsmedlemmer af det nu kaprede skib Danica White.  - Det levede simpelthen ikke op til mine forventninger, om hvordan jeg synes det bude være. Og så skabte kaptajnen meget dårlig stemning, siger Kristoffer Friis. Da kaptajnen Villy Larsen fra Nakskov var i fængsel i USA, dækkede rederiets forsikring ikke et forsvar og Folmer ville ikke selv punge ud. Villys fagforening måtte derfor træde til og betale 700.000 kroner. 

- Det tyder jo på, at besætningen ikke betyder særlig meget inde på rederikontoret i København, siger forhandlingssekretær i 3F Transport Henrik Berlau.

Løsesummen anslås til at ligger mellem 4 og 7 millioner kroner. Sømændenes forbund frygter, at rederiet ikke vil betale prisen for at få besætningen hjem.

- Man kan frygte, at de vil begynde at prutte om prisen. Og det kan gå ud over besætningen har man tidligere set på de kanter, siger Henrik Berlau.

Danica White var ifølge Kristoffer lastet med bomber og ammuntion. Altså ikke entreprenør-materiel, som det oprindeligt var oplyst. Rederiejer Jørgen Folmer har ikke ønsket at udtale sig over for TV2 ØST.