Rederi kritiseres efter kapring

Kritik af rederiet bag det kaprede skib Danica White. Rederiet tog ikke sikkerheden alvorligt nok, da de sendte de fem besætningsmedlemmer i et lille skib ind i det pirat-fyldte farvand ud for Somalia.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fem besætningsmedlemmer som er fanget ombord på skiber, kan godt væbne sig med tålmodighed.

- Erfaringerne er at det godt kan tage flere uger at få løst problemet, siger Borgerservice-chef fra Udenrigsministeriet Lars Thuesen.

Det er firmaet H. Folmer, som ejer skibet, der skal forhandle med piraterne. De lange udsigter vækker harme hos Sømændenes Forbund under 3F.

- Jeg synes sådan en ventetid er beskæmmende. Det skal løses så hurtig som muligt, så sømændene kan komme hjem, siger Morten Bach, Faglig Sekretær i Sømændenes Forbund.

Området som Danica White blev angrebet i fik for blot to uger siden betegnelsen "meget farligt" . Anbefalingen var at skibene holdt sig 200 sømil fra land for at undgå pirater. Danica White blev ifølge de foreløbige oplysninger opbragt 240 sømil ude, men alligevel er sømandsforeningen ikke imponeret.

- Når området er så farligt, bør man tænkte sig ekstra meget om før man sender et lille skib som Danica White derhen. Det er jo ikke et kæmpe containerskib, som dem Mærsk sejler rundt i, siger Morten Bach.

Rederiejer Jørgen Folmer har ikke ønsket at kommentere kritikken over for TV2 ØST.