Redegørelse over Faderhus-tilsyn er færdig.

Nu er redegørelsen for tilsynet med Faderhuset kommet. Og den lever ikke op til forventningerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter måneder med beskyldninger mod Faderhuset, kom Lolland kommune i mandags med en redegørelse. Den skulle give et indblik i kommunens tilsyn med frikirken. Redegørelsen blev dog ikke helt som forventet.

- Der står en del i redegørelsen om hvordan lovgivningen er, og hvad man bør gøre, men jeg savner et helt klart svar på, hvad det er, man gør, i forhold til de her tilfælde vi har hørt om, siger medlem af Folketingets Socialudvalg, Ôzlem Sara Cekic (SF).

Hun bakkes op i Socialudvalget af Mette Frederiksen (Soc.Dem.) og René Christensen (DF). De havde alle håbet på en forsikring om, at Lolland kommune fører ordentligt tilsyn med Faderhuset. Og en forsikring om, at ingen børn i frikirken lider overlast. Men det fik de ikke.

I Lolland Kommune må de ikke kommentere på personsager. Derfor kan de heller ikke fortælle, om der er børn i Faderhuset, der lider overlast. Men de er godt tilfredse med den redegørelse, som de er kommet med.

- Min oplevelse er, at det er godt nok. Og jeg mener også, at der er kvalitet i den redegørelse, på baggrund af de spørgsmål vi er blevet stillet, siger Direktør i Børn og Ungerådgivningen, Anders-Peter Østergaard.

Karin Kildedal forsker i socialt arbejde ved Aalborg Universitet. Hun kommenterer på redegørelsen i videoen herunder: Videoen er desværre ikke længere tilgængelig.