Reddere: Vi kører ikke, før vi sidder ved forhandlingsbordet

Utilfredshed med en ny overenskomst har fået Falckredderne i Region Sjælland til at nedlægge arbejdet. Og det er også tilfældet hos Falck i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Redderne hos Falck i Næstved har ligesom resten af falckredderne i Region Sjælland nedlagt arbejdet fredag.

I formiddags sad en stor gruppe reddere derfor samlet i kantinen.

quote Det er lykkedes at flytte hele driftansvaret fra aktionærerne og Falcks ledelse over på skuldrene af mine kollegaer, og det synes vi ikke er fair.

Jan Jannerup Andersen, Tillidsrepræsentant, Falck, Næstved

Noget af det, redderne er utilfredse med, er en ny døgnvagt.

- Det giver mulighed for at drifte 24  timer uden søvn. Den sikkerhed, man så lægger ind, hvor man siger, at vi max kan køre 13 timer - ja, det kan vi, men det er vores egne kolleger, der skal ind og dække af, siger tillidsrepræsentant i Næstved, Jan Jannerup Andersen og fortsætter:

- Så det er faktisk lykkedes at flytte hele driftansvaret fra aktionærerne og Falcks ledelse over på skuldrene af mine kollegaer, og det synes vi ikke er fair, siger han.

Kører til alt akut

Jan Jannerup Andersen mener dog ikke, arbejdsnedlæggelsen vil kunne mærkes blandt borgerne i Region Sjælland:

- Der er hjemkørsler, der ikke bliver kørt, men vi har tilbudt, at alt, hvad der er akut, det kører vi. Alt, hvad der er lægeordineret, det kører vi. Der er ikke nogle borgere, der må lide under det her.

Men har det så nogen effekt?

- Det siger vores virksomhed jo. De er jo kede af, at bare det, at I står her nu, det gør jo, at der er fokus på, at mine kollegaer er utilfredse. Og det siger jo også sig selv, for filen, vi er 4000 reddere, der har stemt om en overenskomtst, der er knap 90 procent, der har sagt nej tak, så det skal da give en konflikt, siger tillidsrepræsentanten for redderne i Næstved.

Overenskomst på LO-området