Rasmussen og Rabobank forsvarede sig

Den førende Tour de France-rytter, Michael Rasmussen, måtte svare på kritiske spørgsmål fra de fremmødte journalister på tirsdagens pressemøde i Pau.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mistroen over for den danske cykelrytter Michael Rasmussen hang tungt i luften under cykelholdet Rabobanks pressemødet på Tour de France-hviledagen. Flere hundrede journalister og en snes tv-kameraer fulgte danskerens forklaring på de manglende oplysninger om hans opholdssteder i juni, som har indbragt ham en advarsel fra det internationale cykelforbund UCI, og som har givet næring til mistanken om, at den førende rytter i løbet har benyttet sig af ulovlige midler for at nå den superform, han har nu.

Men Rasmussen og Rabobank afviste alle anklager og bedyrede, at der ingen grund er til at betvivle danskerens hæderlighed.

- Jeg tager fuldt ansvar for det, der er sket. Jeg har begået en administrativ fejl, og det har jeg fået en advarsel for. Men jeg er blevet testet uden for konkurrence inden dette Tour de France, og her til morgen var jeg i alt blevet testet 14 gange.

De har alle været negative, sagde Michael Rasmussen, der blev idømt 10.000 euro i bøde af sin arbejdsgiver Rabobank for sin forsømmelse.

Holdets chef, Theo de Rooij, beklagede, at de fortrolige oplysninger om Rasmussens advarsel var sluppet ud og hævdede, at flere andre ryttere i feltet har fået lignende advarsler, som offentligheden bare ikke kender til.

Han efterlyste endvidere ved pressemødet et bedre og mere effektivt system til indberetning af rytternes opholdssteder, når de ikke er i konkurrence.

/ritzau/


Nyhedsoverblik