Rasmussen: Jeg var ikke i Mexico

Den danske cykelrytter Michael Rasmussen indrømmede torsdag på et pressemøde, at han løj om, hvor han var under sine forberedelser til Tour de France 2007.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter lang tids tavshed valgte den danske cykelrytter Michael Rasmussen torsdag at stå frem og indrømme, at han løj om sine forberedelser til Tour de France. Senere blev danskeren fyret fra Rabobank på et tidspunkt, hvor han stod til at vinde Tour de France. På samme pressemøde afviste Michael Rasmussen endnu en gang, at han har brugt doping i sin karriere.

Mandag fremlægger Rabobank deres rapport, som skal give cykelholdets version af sommerens fyring.

- Jeg har indtil nu været tavs af respekt for rapporten. Den er færdig nu, men vi er stadig ikke informeret. Derfor er det på sin plads, at jeg fortæller min del af sagen. Jeg har ikke været i Mexico i juni. Jeg har givet forkerte oplysninger til offentligheden og UCI. Men Rabobank har hele tiden vidst, hvor jeg var. Jeg vil godt beklage, at jeg har givet de forkerte oplysninger. Det har jeg gjort af ægteskabelige årsager, sagde Rasmussen og forklarede:

- Rabobank ved det bl.a., fordi jeg den 7. juni havde møde med Erik Breukink i Bergamo. I den periode var jeg fra 4. til 19. juni i Italien, hvor jeg var i kontakt med flere fra holdet. Fra den 20. til 23. var jeg i Alperne, og den 25. juni rejste jeg til Pyrenæerne på en billet betalt af Rabobank for at køre i Pyrenæerne og i Albi, der var en soigneur fra Rabobank med i hele perioden, sagde han og kaldte det absurd, at han på den baggrund skulle have ført nogen på holdet bag lyset.