¨

Rapport på vej om skud foran irsk pub

Foto: TV ØST

Efter næsten 1 år er politiets klagemyndighed ved at være klar med den rapport, der skal klarlægge, hvad der skete, da en mand blev dræbt foran en pub i januar.

Næsten 1 år efter, at en 48-årig mand blev dræbt foran The Old Irish Pub på Fisketorvet i Slagelse, ser det endelig ud til, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed er på vej med en rapport om forløbet. Det skriver Sjællandske.

Natten til fredag den 17. januar blev den 48-årige skudt af politiet foran pubben, hvor han ifølge vidner var raget uklar med personalet, der tilkaldte politiet. Manden trak en kniv og nægtede ifølge forklaringerne at smide den, hvorefter skuddene faldt.

Læs også: Værtshusgæst blev skudt af politiet

Manden blev i første omgang erklæret uden for livsfare, men døde altså af sine kvæstelser søndag aften.

Rapport længe undervejs

Først nu er der en rapport på vej om hændelsen.

Læs også: 48-årig mand død efter politiskud i Slagelse

- Det har taget længere tid end normalt, det er der slet ingen tvivl om, men det skyldes altså de juridiske afgørelser, der er truffet i Vestre Landsret og Højesteret, og som har stor betydning for sagen i Slagelse, lyder det fra Kristian Palmann Jensen, der er chefkonsulent i myndigheden.

Det juridiske tovtrækkeri bunder i, at de 2 betjente, der var involveret i skudepisoden, havde valgt den samme advokat, og det må de ikke ifølge reglerne. Den ene betjent har derfor måttet finde en ny advokat og kan først afhøres med vedkommende i december måned.

Læs også: Efterforskning af politiskud trækker ud

Når rapoorten er færdig, skal statsadvokaten vurdere, om der er grundlag for at rejse tiltale mod de 2 betjente. Kristian Palmann jensen regner med, at rapporten ligger klar i løbet af december eller begyndelsen af 2015.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App