Rapport fastslår: Der er stor mangel på både læger og sygeplejersker

Alene på de medicinske afdelinger på regionens akutsygehuse mangler der 44 læger og 136 sygeplejersker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er travlhed på regionens sygehuse.

Og det er der faktisk ikke noget at sige til. En analyse Region Sjælland selv har foretaget viser, at der per 1. april i år mangler 44 læger og 136 sygeplejersker på de medicinske afdelinger på sygehusene.

Det skriver Dansk Sygeplejeråd.

Analysen viser også, at det er svært at få plads til alle patienter. Sidste år overnattede 2.083 patienter på gangene og i de første fire måneder i år har 2.012 patienter tilbragt en nat i en hospitalsseng på gangen. Det er især i vinterhalvåret, at der er mange patienter og dermed også større mangel på læger og sygeplejersker.

Arbejd mere om vinteren

Derfor foreslår Region Sjælland, at sygeplejerskerne kan fordele deres arbejdstid anderledes hen over året.

- Det kan eksempelvis ske ved, at nogle medarbejdere arbejder lidt mere i vinterperioden, mod at de holder ekstra ferie i sommerperioden, står der i rapporten.

Men den løsning mener Helle Dirksen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland, ikke man blot kan pålægge sygeplejerskerne.

- Hvis man vil prøve at få sygeplejersker til at arbejde mere om vinteren, så er det vigtigt, at det sker på frivillig basis. Og så synes jeg, at man også skal undersøge, om der er sygeplejersker, der vil gå op i tid, siger Helle Dirksen til Dansk Sygeplejeråd.

Så mange læger og sygeplejersker mangler der på de medicinske afdelinger