Ræs tæt på at koste øjenvidne livet

To unge mænds ræs endte tirsdag aften i en blodig trafikulykke på en villavej i Nakskov. En ulykke, der kunne være endt i en tragedie for en helt uskyldig familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Chokket sidder stadigvæk i kroppen på Thomas Andersen og hans højgravide kæreste. Tirsdag aften var den kommende far få meter fra at blive kørt over med 100 kilometer i timen.

- Man når at tænke, nu er jeg færdig. Jeg tænkte, hvis de rammer mig, så bliver jeg slået ihjel, fortæller Thomas Andersen.

Klokken 21.30 er Thomas Andersen på vej hen til sin hoveddør på Erantisvej nummer 34 i Nakskov, men han når aldrig så langt. Da den 27-årige nakskovit hører motorstøj, vender han sig om og ser to biler, der i høj fart er på vej hen over fortorvet med retning direkte mod ham.  

- De kommer tættere og tættere på. Jeg forsøger at løbe væk, men jeg snubler i det våde græs. I det øjeblik jeg falder, rammer den første bil huset efter at have pløjet det hele ned.

Thomas Andersen slipper med skrækken, men det gør bilist nummer to ikke. Hans bil nedlægger et hegn og lander efter en lufttur hos genboen. Den 20-årige mand bag rattet bliver alvorligt kvæstet.

- Der sket det, at han får en pæl fra et plankeværk igennem hovedet. Det er en temmelig alvorlig skade, han får, siger vicepolitiinspektør Jørgen Brædder.

Før de to unge mænd ender i Thomas Andersens forhave, har de kørt om kap.

- Det var et bilræs. Jeg er 100 procent sikker. Det var fuldstændigt vildt. Jeg kunne se, at de lå og konkurrerede, fortæller han. 

Jørgen Brædder fra politiet i Nakskov er rystet over den hensynsløse kørsel. Ifølge politiets undersøgelser har speedometer-nålen i de to biler peget på mindst 100 kilometer i timen. Politiet har begrundet mistanke om, at der både var fart og alkohol i blodet på de to førere. 

- Der bor mange børn her i kvarteret og folk, der lufter deres hunde om aftenen. Det er så tåbeligt, siger Thomas Andersen.

Det er ikke første gang, at politiet i Nakskov får en anmeldelse om bilræs i byen. For at få de unge mænd til at slippe foden fra speederen har politiet givet dem lov til at køre om kap på landingsbanen i Lolland-Falster Airport. Men ulykken tirsdag aften tyder altså på, at det ikke er nok.

- Vi gør, hvad vi kan, men der er altså nogen, der må siges at være uden for pædagogisk rækkevidde, slutter vicepolitiinspektøren.

Politiet har tænkt sig at sigte de to unge mænd for både spirituskørsel og deres hensynsløse ræs. Manden, der fik en hegnspæl i hovedet, ligger lige nu på Rigshospitalets TraumeCenter. Ifølge lægerne er han uden for livsfare. Den anden bilist, der er 25 år gammel, slap med blå mærker. Ifølge politiet har han tilstået, at de to kørte om kap.